› Nieuws

 
15.03.2017 Onlanks hebben wij het gedenkteken “Gedonder in de Hemel” mogen presenteren dat nabij de Oude Pastorie in Beek zal worden gerealiseerd. Hier verongelukte op donderdag 14 oktober 1943 één van de honderden B17’s die op weg waren naar Scheinfurt.
01.08.2016 Onze nieuwe gezamelijke flyer met Wehrung is gelanceerd, download deze hier: Flyer Wehrung meets studioPAS 2016

20.07.2016 studioPAS is door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus officieel erkend!

01.07.2016 Al een ruime tijd is er achter de schermen hard gewerkt om Wehrung Architecten, dat al ruim 35 jaar een begrip is binnen de architectenbranche, klaar te stomen voor de toekomst. Dit betekent dat zij gezocht hebben naar een geschikte overname kandidaat. Deze kandidaat is met studioPAS letterlijk aan de overkant van de straat gevonden. Door onze expertise in herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed te combineren met hun jarenlange ervaring en expertise op het gebied van sport en recreatie kunnen wij het beste van twee werelden aanbieden. Voor meer info zie; Site Wehrung Architecten BV

15.06.2016 In Stein is men gestart met de bouw van een levensloop bestendig woonhuis. Deze woning, bestaande uit een witte breuksteen i.c.m. donkere alumnium kozijnen, is de eerste van de 5 woningen die worden gerealiseerd aan de Mauritshof.

21.04.2016 Zo’n 3 jaar geleden werden wij gegrepen door een uniek verhaal uit de tweede wereldoorlog dat zich afspeelde in een klein huisje gelegen aan de Kloostersteeg in Beek dat met de komst van een supermarkt met sloop werd bedreigd. Na vele inspanningen is het gelukt dit stuk geschiedenis te behouden en staat er momenteel een “billboard nieuwe stijl” tussen de weekaanbiedingen van de supermarkt!

30.03.2016 Impressie van een nieuw te realiseren levensloopbestendige woonschuur. Dit houten architype schuur is introvert qua opzet en is van buiten bekleed met donkere houten delen terwijl het interieur gekenmerkt wordt door een licht en transparant loft-concept.

14.03.2016 Het eerste COB-house van het permacultuur project in Brazilië is bijna gereed. Momenteel wordt de woning, bestaande uit voornamelijk stro en klei, voorzien van hedendaagse duurzame technieken.

15.02.2016 In Valkenburg aan de Geul hebben wij samnen met PHBouwadviseurs de werkzaamheden opgestard om Kasteel Den Halder te restaureren. Het betreft hoofdzakelijk een grootschalige kozijnrenovatie.

16.01.2016 Het buitenterrein van kasteel Doenrade wordt deels op schop genomen om o.a. het regenwater op eigen terrein te kunnen infiltreren en het parkeren beter in te passen. Tevens zal worden gerefereerd aan de slotgracht die hier ooit lag.

23.08.2015 Aangezien het pop-up park vooralsnog geen gemeentelijke medewerking heeft proberen we samen met het Elsmuseum in Beek het naburig terrein iets op te waarderen door hun Noordgevel te restaureren en te voorzien van een handgeschilderde museumaanduiding op de gevel.   

12.09.2015 Kapsalon Klinkers in Beek wordt momenteel verbouwd tot restaurant/pizzeria "Il Trattamento" bestaande uit puur Italiaanse streekgerechten. Prachtig dat men na 35 jaar knippen compleet het roer kan omgooien. Mooi dat wij als studio aan deze carrière switch een steentje hebben mogen bijdragen en wensen dan ook Marc en Mireille een succesvolle toekomst toe.
28.08.2015 Het eerste Eco Caminhos huis in Brazilië gemaakt uit hoofdzakelijk aarde, stro en oude spoorbielzen vordert gestaag. Duurzaam bouwen in zijn puurste vorm. Momenteel wordt druk gewerkt aan de verdieping.
10.07.2015 StudioPAS Architecten is nauw betrokken bij de initiatieffase om het gemeenschapshuis in Neerbeek te transformeren naar een Multi Functionele Accommodatie (MFA). Middels een verkenningsonderzoek voorzien van een stichtingskostenopzet is o.a. de haalbaarheid van de 1e fase inzichtelijk gemaakt. Naast het opwaarderen van het huidige pand zal er ook een eetpunt en een logiesfunctie worden ondergebracht.
20.06.2015 Initiatiefje voor een tijdelijk pop-up park naast het Elsmuseum in Beek als alternatief voor de billboards kreeg binnen een week vele overweldigende reacties en meer dan honderden likes op Facebook. Indien de bouwplannen op zich laten wachten zullen wij ons inzetten voor een fysiek "Belevend Beek".
10.06.2015 Contouren van het eerste COB-house in Nova Friburgo te Brazilië zijn al zichtbaar. Meer info zie; Permaculture Eco Farm Brazil
05.06.2015 In de Kloostersteeg in Beek zal middels een muurschildering een uniek verhaal uit het verleden afleesbaar worden gemaakt. Meer info zie; Kloostersteeg Beek
16.05.2015 In Elsloo wordt in een rap tempo een woonhuis verbouwd. De uitbreiding aan de achterkant bestaande uit o.a. een slaapkamer met badkamer maakt het woonhuis levensloop bestendig.
02.05.2015 Op 2 mei vond de officiële drukbezochte opening plaats van het Sint Hubertus Kunstcentrum in de Hubertuskerk in Genhout. StudioPAS verzorgde de gedeeltelijke herbestemming van deze prachtige kerk. Meer info zie website: Sint Hubertus Kunstcentrum.
16.04.2015 Middels het aanleggen van een toegangsweg is er officieel gestart aan de realisatie van Eco Caminhos. Een ecologische op "permacultuur" gebaseerde woon-, werk- en recreëerboerderij in Brazilië.
10.04.2015 De laatste inspanningen worden verricht om het museum klaar te krijgen voor de opening. De 5,5m grote kroonluchter wordt nog één keer getest alvorens deze in de nok wordt gehesen.
27.02.2015 Verkenningsonderzoek voor tijdelijke of langdurige herbestemming schoolgebouw tot Duurzaam Participatie Centrum in Ridderkerk afgerond. Het onderzoek, voorzien van structuurontwerp met exploitatieopzet, moet uitwijzen of het plan haalbaar is.
09.01.2015 Interieur herbestemming Sint Hubertuskerk Groot-Genhout bijna klaar. Binnenkort zal het museum in de voormalige dagkapel nader worden ingericht.
02.10.2014 Artikel over de gelijdelijke herbestemming van de Hubertuskerk in Genhout. Lees hier de volledige publicatie: 'Dynamiek in een statig gebouw'
28.09.2014 Aantrekkelijke geprijsde bouwkavels nabij bosrijke omgeving in Stein in de verkoop. Benieuwd hoe hier uw toekomstige woning kan komen uit te zien, neem dan contact met ons op. Meer info over de kavels zie Rob Dassen Makelaardij.
03.09.2014 De Stichting het MIJNhuis Limburg heeft de ambitie om samen met studioPAS de leegstaande Gemmakerk in de wijk Sanderbout te Sittard van een nieuwe functie te voorzien namelijk het MIJNhuis. Een sociaal-maatschappelijke en kunstculturele ontmoetings- en belevingsplek die volgend jaar in het kader van "Het jaar van de mijnen" geopend zal moeten worden. Bekijk hier de animatie; structuurontwerp Het MIJNhuis Limburg.
27.06.2014 Grootschalige renovatie woonhuis Beatrixlaan 6 Sittard-Geleen opgeleverd. Met dank aan o.a. AKC-bouw, Boesten Elektrotechniek, Caris & Reiner, Leunissen Interieurbouw, Coen Gorter Interieur Concepten en fantastische opdrachtgevers.
05.06.2014 Niet alleen ons elftal gaat naar Brazilië ook studioPAS maakt de grote oversteek. Zie hier een impressie voor ons nieuwe project "Colmeia Eco Farm". Het gehele project is gebaseerd op "permacultuur" waarbij een ecosysteem zichzelf in stand houdt. Meer info: www.colmeia-eco-farm.org
25.05.2014 Op Sint Pieter in Maastricht zijn wij gestart met een grondige renovatie en modernisatie. Mede door het verlaagde btw tarief is investeren in particulier eigendom dit jaar nog interessant. Eind 2014 loopt deze regeling hoogstwaarschijnlijk ten einde dus wacht niet te lang.
23.05.2014 Met de onthulling van de bouwborden is restauratie en herbestemming de Sint Hubertuskerk in Genhout dan officiële van start. De kerk krijgt geleidelijk een nieuwe museale nevenfunctie, naast de oorspronkelijke kerkfunctie. De werkzaamheden worden gecombineerd met een volledige dakrenovatie. Deze transformatie is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van zowel het Bisdom, de Provincie Limburg en de Gemeente Beek.
08.04.2014 StudioPAS heeft na de oprichting op 8 april 2013 haar eerste levensjaar er op zitten. Tijd om de balans op te maken van dit jonge dynamische architectenbureau. Download hier onze flyer voor ons allereerste jaaroverzicht: Jaaroverzicht studioPAS 2013-2014
29.03.2014 Voorstel voor "de Leeuwenkooi", een tijdelijk buurtpaviljoen gelegen op het kindvriendelijke Ampèreplantsoen te Wittevrouwenveld Maastricht.
10.03.2014 In het atelier van BijzonderBeton wordt i.s.m. de architect zorgvuldig gezocht naar de juiste verhouding voor het vervaardigen van prefab betonnen vloerelementen voor de herinrichting en geleidelijke herbestemming van de St. Hubertuskerk in Genhout.
02.03.2014 De transformatie van een leegstaand kantoorgebouw tot een tandartsenpraktijk in Stein is gestart.
13.02.2014 Eerste schetsvoorstel voor een nieuw te realiseren levensloopbestendige woning aan de Mauritsweg te Stein.
01.02.2014 Momenteel zijn de werkzaamheden begonnen van de renovatie van een woonhuis gelegen aan de Beatrixlaan in Geleen. Zo zal o.a. de badkamer, de toiletten en het atelier grondig worden gerenoveerd met een minimalistische industriële look.
26.01.2014 Voor de vastgoedmarkt bieden wij momenteel ook renovatiestudies aan voorzien van een investeringsopzet. De opdrachtgevers zijn zowel de verkopende partij als ook de potentiële kopers.
03.01.2014 StudioPAS werkt aan een schetsontwerp voor een tehuis voor kanszoekende jongeren in Maastricht. Met een treffende match op de Maatschappelijke Beursvloer in Maastricht kunnen ook wij een bijdrage leveren aan dit prachtig initiatief.

30.11.2013 ARCHtractive architecten opent i.s.m. interieurarchitecte Roxanne Brouwers en studioPAS tijdens !nspire city een Pop-up Architectuurwinkel in het centrum van Heerlen. Drie weekenden lang kun u bij ons terecht voor Architectuur, lezingen, bouwadvies en meer. U kunt op 6/7 -13/14 - 20/21 december met ons te speeddaten op Bongerd te Heerlen!
26.09.2013 Plannen inrichtingsvoorstel Sint Hubertuskerk in Genhout worden concreet.

20.09.2013 StudioPAS betrokken bij behoud en herbestemming H. Gemmakerk Sanderbout te Sittard.

15.08.2013 studioPAS presenteert hun visie op voormalig klooster Abshoven te Mustergeleen middels het concept "AutoFamilia Abshoven". Een automuseum met een maatschappelijk en sociaal karakter.
01.08.2013 StudioPAS betrokken bij de herbestemming van de Sint Hubertuskerk in Genhout.
20.06.2013 Volg ons nu ook op twitter #studioPAS.